Betöltés...

Kedvezményezett neve: CTS Informatika Kft.

Projekt címe: Gyakornoki foglalkoztatás a CTS Informatika Kft-nél

Támogatás összege: 11.888.600 Ft

Támogatás mérteke: 100 %

Projekt kezdete: 2017.03.16.

Projekt tartalmának bemutatása: A CTS Kft. főként számítástechnikai, irodatechnikai eszközök értékesítésével, azok szervizelésével és karbantartásával foglalkozó magyar tulajdonú társaság.

A folyamatosan növekvő megrendelői igények és a szolgáltatásokat igénybe vevők számának növekedése kihívások elé állította a vállalkozást. A számítástechnikai szolgáltatást nyújtó szakembereken túl a napi adminisztrációs és ügyintézési feladatokat ellátó személyzet is rendelkezésre állt, azonban a feladatok zavartalan és gyors ellátása érdekében további munkavállalók alkalmazása vált szükségessé. A növekvő megrendelések teljesítése és a minőségi szolgáltatás nyújtása érdekében szükségessé vált a vállalkozás állományának bővítése.

Jelen projekt keretében négy fő középfokú végzettséggel rendelkező gyakornok felvétele valósult meg. Az eredetileg tervezett pozíciók (irodai-pénzügyi asszisztens, marketing munkatárs) végül a projekt megkezdésekor módosultak informatikai pozíciókra. A gyakornokok pozíciója, végzettsége és főbb feladatai a következőek:

1. gyakornok pozíciója szoftverfejlesztő, végzettsége: szoftverfejlesztő. Főbb feladatai: szoftverfejlesztés, programozás, kapcsolattartás a megrendelővel, igények és követelmények pontosítása, a folyamatok dokumentációja, forráskódok tesztelése, részmunkák előkészítése, rendszertesztelés.

2. gyakornok pozíciója telekommunikációs informatikus, végzettsége: telekommunikációs informatikus. Főbb feladatai: udvarias és folyamatos kapcsolattartás a megrendelővel, pontosítja és figyelembe veszi a megrendelői követelményeket és elvárásokat, részt vesz az egyes részmunkákat végző alvállalkozók kiválasztásában, és előkészíti az ezekkel kötendő szerződéseket, az ügyfelektől beérkezett kéréseket nyilvántartja, azokat kezeli, dokumentálja, telefonvonalak illesztése digitális adatátviteli feladatok megoldására, modemek tesztelése, illesztése, adatátviteli rendszerek vizsgálata, illesztése.

3. gyakornok pozíciója IT biztonság technikus, végzettsége: IT biztonság technikus. Főbb feladatai: ismeri és betartja az adatvédelem szabályait. Adott feladat megoldásához szükséges informatikai háttér kialakítása. Adatátvitel megvalósítása és biztosítása különböző számítógépes rendszerek között, átvitel technikai vizsgálatok elvégzése.

4. gyakornok pozíciója: szerviz technikus, végzettsége: szerviz technikus.  Főbb feladatai: feltárja és megjavítja az analóg és digitális áramköri egységekben, az elektromechanikus és elektromos berendezésekben jelentkező rendellenességeket, munkájához tartozik a logikai áramköri rendszer teljes ismeretét nem igénylő javítások elvégzése, a javított rendszer ellenőrzése, a mechanikus alkatrészek, szerelvények, mechanizmusok szét- és összeszerelése, karbantartása, az informatikai rendszer működtetése, hibafeltárása, javítása, karbantartása.

A gyakornokok munkájának koordinálását Dvorák Péter számítástechnikai szolgáltatást nyújtó részegység vezetője és Göntér Zsolt ügyvezető látja el. Göntér Zsolt ügyvezető 1999-től 2004-ig marketing manageri feladatokat látott el a szervezetnél, 2004-től a Kft. ügyvezetőjeként tevékenykedik. Dvorák Péter programozó matematikus 2005 óta szoftver divízió vezető a CTS Informatika Kft-nél.

A gyakornokok munkájához szükséges eszközök kerültek beszerzésre a gyakornokok számával megegyező mennyiségben, az alábbiak szerint: - 4 db laptop, -, -4 db Iphone ,- 2 db tablet,- 2 db nyomtató.

Projekt befejezési dátuma: 2018.09.15.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00377


Kedvezményezett neve: CTS Kft.

Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés a Cts Kft. székhelyén

Támogatás összege: 13.410.000 Ft

Támogatás mérteke: 45 %

Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja a Cts Kft. székhelyéül szolgáló épület energetikai megújítása.

 

A fejlesztés keretében az alábbi fő tevékenységek valósulnak meg:

1. Hőszigetelés: az energetikai beruházás alap eleme az épület hőszigetelése, hiszen a további beruházások hatékonyságát ez alapozza meg. Az épület födémhőszigetelése valósul meg.

2. Műanyag nyílászáró csere: az épület bejárati nyílászárói elavultak, cseréjük erősen indokolt.

3. Fűtési rendszerek korszerűsítése: az épület 3 szintes, melynek fűtését korszerű kazánokkal szükséges megoldani.

4. Világítási rendszerek korszerűsítése: a világítótestek cseréjével, esetleges áthelyezésével jelentős megtakarítás érhető el.

5. Napelemes rendszer telepítése: az épület villamos energiiégényének fedezésére kerül telepítésre a napelemes rendszer, mely környezetbarát módon állítja elő a szükséges energiát.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2018-00371

 


Kedvezményezett neve: CTS Informatika Kft.

Projekt címe: Konfekcionált kábelgyártás fejlesztése a CTS-Informatika Számítástechnikai Kft.-nél

Támogatás összege: 39.493.678 Ft

Támogatás mérteke: 29,98 %

Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja egy modern kábelgyártó egység létrehozása, mely lehetővé teszi konfekcionált kábelek gyártását, tömeg, illetve egyedi igények szerint.

A fejlesztés alapvetően 2 fő tevékenységből tevődik össze: egyrészt megépítésre kerül Debrecenben egy olyan épület, amely a fejleszteni kívánt kábelgyártás helyszínéül szolgál, másrészt beszerzésre kerülnek azok az eszközök, amelyek segítségével a kábelek gyártása lehetővé válik.

A jelenlegi tevékenységünk során igen nagy mennyiségben alkalmazunk, használunk kábeleket, ügyfeleink gyakran keresnek meg ilyen termékek beszerzése céljából. A gyártási folyamat során lehetőség nyílik egyedi kábelek gyártására is, ami az ügyfeleink speciális igényeit is kielégítheti.

A beruházás keretében megépítésre kerül egy többszintes épület, amelynek terei lehetőséget biztosítanak a kábelgyártás technológiai folyamatainak elvégzésére.

 

Projekt befejezési dátuma: 2020.03.31.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01143


Kedvezményezett neve: CTS Informatika Kft.

Projekt címe: Smart megoldások a Szálláshely szolgáltatásban LoRa eszközök kutatás-fejlesztésével

Támogatás összege: 149.502.269 Ft

Támogatás mérteke: 65,98 %

Projekt tartalmának bemutatása: A CTS Informatika Kft. 1991-ban alapított 100 %-ban magyar tulajdonú társaság, mely magánszemélyek, kis-, közép-, illetve nagyvállalatok, továbbá közintézmények számára biztosítja a legmodernebb informatikai megoldásokat.

Napjainkban a szállodaipar is számos információtechnológiai kihívással szembesül az online értékesítés előre törése, a közösségi oldalak népszerűségének növekedése, valamint egy jogszabálymódosítás (A 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet) miatt bevezetett, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) részére történő, kötelező adatszolgáltatás miatt.

A piaci igények előre nem látható változásával (pl. COVID-19 vírus hatásai) az egész szálláshely szolgáltató ipar teljes vertikuma függetlenül a mérettől komoly változásokon megy keresztül. A fentiek nyomán született meg a CTS Online Cloud Property Management System, röviden CTS PMS ötlete, a hozzá kapcsolódó, kutatásaink témájául szolgáló hardveres eszközök és fejlesztői környezet vizsgálatával.

A PMS egy felhőben üzemelő, interaktív, Blazor alapú, szálláshelyeket és a szálláshely vendégeit kiszolgáló vendégnyilvántartó rendszer, aminek célja egy olyan komplex szolgáltatás létrehozása, mely egyszerre kezeli a szálláshelyek adminisztratív feladatait, kiszolgálja a vendégek foglaláshoz és szálláshelyhez kapcsolódó igényeit, mint pl. gyermekek biztonsága érdekében történő LoRa eszközökkel történő helyzetmeghatározását.

A PMS részét képező Smart modul a hozzá tartozó webportállal egyedülálló módon interaktív kapcsolatot teremt a szálláshelyek és vendégeik között. A PMS-hez tartozó mobil alkalmazás pedig leegyszerűsíti az adatrögzítés, fizetés, programkeresés és a szolgáltatások igénybevételének folyamatát.

 

A projekt megvalósítási időszaka: 2021.01.01. - 2023.06.30.

 

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00083


 

Kedvezményezett neve: CTS Informatika Kft.

Projekt címe: A CTS Informatika Kft. eszközbeszerzése

Támogatás összege: 12.157.975 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70 %

Projekt tartalmának bemutatása:

 

A CTS Informatika Kft. 1991-ban alapított, 100 %-ban magyar tulajdonú társaság. Elsősorban kis-, közép-, nagyvállalatok, továbbá oktatási- és közintézmények számára biztosítjuk a legmodernebb informatikai megoldásokat. Ügyfeleink 60 %-ban a közszférából, 40 %-ban pedig a KKV-k közül kerülnek ki.

 

A projekt keretében beszerzésre kerülnek:

  • 3D nyomtató eszközök, amelyek segítségével lehetővé válik cégünknél innovatív termékek nyomtatása, prototípusok, alkatrészek elkészítése, és ezáltal új bevételek generálása. Az Ultimaker S5 Pro kétfejes 3D nyomtató gyakorlatilag ipari szintű gyártókapacitást biztosít az íróasztalon. Az Ultimaker S5 Pro csomag olyan megoldást biztosít, amely a végletekig minimalizálja a házon belüli 3D nyomtatással járó manuális feladatokat és hibalehetőségeket is. Az eszköz biztosítja a zökkenőmentes 3D nyomtatást azáltal, hogy kizárja az FFF nyomtatással leggyakrabban összekapcsolt kihívásokat, úgy, mint a hőmérséklet ingadozása, az alapanyagok kezelése, kifogyása, cseréje és megfelelő tárolása. A Markforged Onyx One gépe a világ egyetlen olyan 3D nyomtatója, amely minden részletében – hardver, szoftver és alapanyagok – arra a feladatra lett tervezve, hogy egyedi, vágott szénszálas alkatrészeket gyártson. Az Onyx One modell egy upgrade megvásárlásával bármikor fejleszthető az Onyx Pro képességeivel. Ez lehetővé teszi, hogy a későbbiekben az igények alapján egy még professzionálisabb eszköz álljon rendelkezésre.

 

  • az IKT eszközök lehetővé teszik egyrészt a tervezési folyamat kiszolgálását, másrészt a távelérhetőséget is biztosítják. Ilyenek az asztali számítógépek, mobil telefon, Nas (adattároláshoz).

 

Mivel a 3D nyomtatás szolgáltatás során számos olyan adat és információ merül fel, amelyek védett üzleti titkok, esetleg szabadalomhoz kötődő jogok kapcsolódnak hozzájuk, így szükséges a megvalósítás helyszínét a megfelelő biztonsági rendszerekkel ellátni, úgy, mint biztonsági kamerarendszer, beléptetési rendszer (arcfelismerési rendszer, plusz ajtó).

 

A projekt eredményeképpen a meglévő kollegák egy új ágazatban is hasznosíthatják szakmai tapasztalataikat, aminek eredményeképpen a cég a létszámát meg tudja tartani, sőt, piaci igény alapján akár a tovább fejlődés is lehetséges. A piacon egyre nagyobb igény mutatkozik a 3D nyomtatásra, egyre több iparágban fedezik fel ennek értékét, így a foglalkoztatotti létszámunkra is jótékonyan hathat ez az üzletág.

 

 

A projekt befejezési dátuma: 2021.11.24.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03303

Üzenjen nekünk